Mikä ihmeen Kattipuoti?

Kattipuoti on vuoden 2007 helmikuussa toimintansa aloittanut yhden naisen käsityöläisyritys. Kattipuoti on lohjalainen - ja ylpeä siitä. Kattipuodin valikoimista löytyy tuotteita niin kissoille kuin kissanmielisillekin. Yhteistä kaikille tuotteille on se, että ne on valmistettu käsityönä Suomessa. Ostaessasi Kattipuodin tuotteen, voit olla varma, ettet osta lapsityövoimalla valmistettua tuotetta.

Kattipuodin toimintamuoto on nettikauppa. Tuotteita voi ostaa myös joistakin kissanäyttelyistä (lähinnä pääkaupunkiseudun ja Turun kissanäyttelyt) sekä myyjäisistä ja muista myyjäistenkaltaisista tapahtumista.


Kattipuodin tuotteiden materiaaleista

Kattipuodin kissanlelut valmistetaan laadukkaista materiaaleista. Joidenkin kissanlelujen valmistukseen käytetään kierrätysmateriaaleja kuten kankaita (vanhat verhot, tyynyliinat yms.). Kierrätys onkin yksi Kattipuodille tärkeistä asioista. Materiaaleissa pyritään löytämään kissoja eniten miellyttävät vaihtoehdot. Fleecelelut valmistetaan kissanpesien ylijäämäpaloista - kierrätystä tämäkin.

Kattipuodin kissanleluissa ei eettisistä syistä käytetä aitoja turkiksia eikä aitoa nahkaa. Omien kokemusteni mukaan kissa ei juurikaan tee eroa aidosta turkiksesta ja tekoturkiksesta valmistetun lelun välillä, tekoturkiksesta pystyy tekemään aivan yhtä kiinnostavan lelun kuin aidosta turkiksestakin.

Kissanlelujen täytteenä käytetään käsittelemätöntä lampaanvillaa sekä alpakan jalkakarvoja. Oman sairauteni takia en pysty täyttämään leluja tekokuituvanulla, sillä se kuivattaa käsieni ihoa. Käsittelemättömässä lampaanvillassa on mukana lanoliinia eli "villarasvaa" ja siksi villa ei kuivata ihoa. Kissanlelujen täyttäminen lampaanvillalla toimii näin myös yhtenä sairauteni hoitomuotona. Joidenkin kissanpesämallien täytteenä on tekokuituvanua, mutta sairauteni takia näiden pesämallien määrä on vuosien mittaan vähentynyt.

Pyrin hankkimaan kaikki tuotteisiini käyttämät materiaalit mahdollisimman läheltä. Näin haluan omalta osaltani säästää luontoa, kun materiaaleja ei tarvitse ottaa rahtina kaukaa. Villa tulee Kattipuotiin Lohjalta, Laakspohjan kartanosta. Alpakan jalkakarvat haen lohjalaiselta Alpaca Fuente -tilalta. Kissanminttu ja mirrinminttu on niin ikään lohjalaista, ne kasvavat anoppini luona maaseudun rauhassa. Valerianakin on lohjalaista, kerään sen tuttavani mailta entisestä hevosaitauksesta. Kissanmintun, mirrinmintun ja valerianan kasvattamiseen ei käytetä keinotekoisia lannoitteita. Matatabi eli aasialainen kissanminttu tulee Kattipuotiin Singaporesta. Kankaat ja langat hankin pääasiassa lohjalaisista liikkeistä, jonkin verran ostan niitä myös Tallinnasta. Joihinkin kissanleluihin käytän höyheniä ja sulkia, ne ovat peräisin tuttavani kanalasta ja pieniltä lintutiloilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti