tiistai 28. toukokuuta 2013

Kesän tuoksuja

Kattipuodissa on havaittavissa kesän tuoksuja. Viikko sitten kävin hakemassa käsittelemätöntä lampaanvillaa paikalliselta tilalta. Vuodesta 2007 olen etsinyt sopivaa villantuottajaa ja viimeinkin kaikki kriteerini täyttävät tuottaja löytyi. Kriteereinä olivat mm.:
- lampaiden elinolot kohdallaan
- paikallinen tuottaja
- mahdollisimman lähellä Kattipuodin pajaa
- kilpailukykyiset hinnat

Tämän lähempää en kaupungissa asuessani voisi villaa saada, paikka nimittäin sijaitsee vain parin kilometrin päässä Kattipuodin pajalta. Etuna tässä on myös se, että näen jatkuvasti tilan lampaita ja siten tiedän niiden elinolojen olevan kohdallaan. Halutessani voin käydä kävellen hakemassa villaa, tällä tavoin on ekologisuus maksimissaan :)

Viikon verran olen tehnyt villalla täytettyjä kissanleluja melkeinpä liukuhihnatyönä :) En ole missään vaiheessa pitänyt tekokuituvanun ominaisuuksista, nyt kun vihdoinkin pääsin kunnolla työskentelemään ehkä eniten rakastamani materiaalin (eli villan) parissa, syntyy hirmuinen määrä uusia ideoita. Sääli, etten aiemmin löytänyt tätä villantuottajaa. En nimittäin tiennyt, että tilalta voi myös ostaa villaa vaikka tilan lampaita olenkin ihastellut jo monta vuotta.

Kattipuodin koko kissalauma villiintyi villasta täysin. Sain puhelimella kuvattua pienen videonpätkänkin kun Ninja kävi villan kimppuun :) Toki villasta villiintyminen on ollut tiedossa siitä asti kun meillä on kissoja ollut, vuoden 2001 kesällä ensimmäinen kissamme Laku oli pieni pentu ja rakkaimmat lelut olivat juurikin niitä lampaanvillaisia. Kissojen rakkaus lampaanvillaa kohtaan onkin yksi niistä asioista, joita Laku minulle opetti.

Reilun viikon kuluttua on Ery-Syd ry:n rotukissanäyttely Hyvinkäällä ja Kattipuodilla on siellä reilunkokoinen myyntiosasto. Se onkin sitten ensimmäinen näyttelymyynti tänä vuonna. Tuonne otan mukaan leluja, myös niitä uutuuksia joita jo viime kesänä lupasin (vinkki voi hyvinkin löytyä viime kesän postauksesta). Lelujen lisäksi mukaan tulevat ainakin kissanpesät, joita on tarkoitus vielä tehdä lisää ennen näyttelyä sekä kissa-aiheiset korut.

Lampaanvilla tulee jatkossa korvaamaan tekokuituvanun kaikkien Kattipuodin kissanlelujen täytteenä. Olen niin innoissani, pitkäaikainen haave ekologisemmista kissanleluista toteutui vihdoin :) Haave, josta ruotsalaisen kollegan kanssa keskusteltiin jo "vuonna nakki ja muusi".

Käsittelemätöntä lampaanvillaa...

...ja kuivattua aitokissanminttua (Nepeta cataria). Niistä on parhaat kissanlelut tehty!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti